Yλικά
- 3 μήλα
- 200γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. αλεύρι
- 220 γρ. ζάχαρη
- 2 κγ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 110 γρ. γάλα
- ζάχαρη & κανέλα
- 1 κγ. μπέικιν
Eκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη ,για να γίνουν μια αφράτη πάστα. Στη συνέχεια προσθέτω τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) , το κονιάκ, τη βανίλια και λίγο-λίγο το γάλα, τέλος το αλεύρι και το μπέικιν. Βουτυρώνω ένα ταψάκι 30cm και μετά το πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε ροδέλες 1cm τις οποίες στρώνω στο ταψί και πασπαλίζω ξανά με ζάχαρη και κανέλα .
Τα κομματάκια μήλου, που μπορεί να περίσσεψαν τα προσθέτω στη ζύμη,ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και ρίχνω το μείγμα της ζύμης στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο, φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45' με 50΄.
Όταν βγάλω την μηλόπιτα ,από το φούρνο ,την αφήνω να κρυώσει για λίγο, και μετά την γυρνάω σε πιατέλα.
Τα κομματάκια μήλου, που μπορεί να περίσσεψαν τα προσθέτω στη ζύμη,ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και ρίχνω το μείγμα της ζύμης στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο, φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45' με 50΄.
Όταν βγάλω την μηλόπιτα ,από το φούρνο ,την αφήνω να κρυώσει για λίγο, και μετά την γυρνάω σε πιατέλα.
