Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
250 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
1 φ.τ τριμμένη ντομάτα
1 κύβο λαχανικών
3 καρφάκια γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
λίγο κύμινο
λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 ποτ. λευκό κρασί
2 κ.σ ξύδι
2 φύλλα δάφνης
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα λαχανάκια και τα βάζω να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο ,νερό για 5 λεπτά.
Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και 1 από αυτά το κόβω σε ροδέλες .
Σε μια ρηχή κατσαρόλα προσθέτω ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνω μέσα τα κρεμμυδάκια και ανακατεύω.
Όταν μαλακώσουν λίγο ,ρίχνω το σκόρδο και τα λαχανάκια και ανακατεύω να σοταριστούν όλα ομοιόμορφα.
Σβήνω με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτω τη ντομάτα ,τον κύβο,τα μπαχαρικά ,τη δάφνη και τέλος το ξύδι και το αλατοπίπερο.
Ρίχνω στη κατσαρόλα μου νερό , τόσο που να σκεπάζει το φαγητό και το βράζω σε σιγανή φωτιά για 30΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου