Υλικά
180 γρ. ζάχαρη
110 γρ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
390 γρ. αλεύρι
3 κ.γ μπέικιν
λίγο αλάτι
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από ένα πορτοκάλι
190 γρ. χλιαρό νερό
4 κ.σ κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά την ζάχαρη με το λάδι στον κάδο του μίξερ . Ρίχνουμε το ξύδι,το αλάτι,τη βανίλια,το κονιάκ και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε τη σόδα και τον χυμό και όταν φουσκώσει το ρίχνουμε στο μείγμα , ρίχνουμε το κακάο και σιγά - σιγά ,το αλεύρι και το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε το νερό.
Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 35΄- 40΄.
Όταν βγει το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το γυρνάμε σε πιατέλα . Αν θέλουμε τότε το καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας
Γλάσο σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ μαργαρίνη
3 κ,σ άχνη
3 κ.σ γάλα
Αυτή τη συνταγή μου την έχει δώσει η φίλη μου η Λία
Τέλος προσθέτουμε το νερό.
Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 35΄- 40΄.
Όταν βγει το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το γυρνάμε σε πιατέλα . Αν θέλουμε τότε το καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας
Γλάσο σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ μαργαρίνη
3 κ,σ άχνη
3 κ.σ γάλα
Αυτή τη συνταγή μου την έχει δώσει η φίλη μου η Λία
και την σκέπτομαι πάντα όταν την φτιάχνω.
Εγώ απλά πρόσθεσα το γλάσο!!!
Εγώ απλά πρόσθεσα το γλάσο!!!
